Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z września 7, 2015

Kompot z Wiśni w Słoiku(Przetwory na Zimę)...

Kompot z św Słoiku(Przetwory na Zimę)   Składniki:   wiśnie  cukier przegotowana woda   Przygotowanie:   Do słoika 0,9l. wsypujemy umyte odsączone wiśnie tak by zapełnić go w 3/4. Dodajemy 3 łyżki stołowe cukru i zalewamy przegotowaną wodą i mocno zakręcamy. Teraz układamy w garnku wyściełanym ścierka zalewamy wodą i pasteryzujemy przez ok.20 min. licząc od momentu aż woda zacznie się gotować. Po tym czasie wyjmujemy i układamy do góry nogami aż do wystygnięcia.    

Kurczak z Mleczkiem Kokosowym w Czerwonym Curry...

Kurczak z Mleczkiem Kokosowym w Czerwonym Curry.   Składniki:   olej do smażenia papryczka chilli 300-400 g pokrojonego kurczaka przyprawa do czerwonego curry kolendra  100 g pokrojonego melona  sos ostrygowy 400 ml mleczka kokosowego sól i pieprz   Przygotowanie:   Zrumienić kurczaka na oleju dodać przyprawę do czerwonego curry.Wlać mleczko kokosowe i gotować 3-4 minuty. Dodać do smaki sos ostrygowy, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać najlepiej z chińskim makaronem jajecznym lub z ryżem. Udekorować melonem , kolendrą i pokrojoną papryczką chilli.