Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z października 7, 2015

Roladki z Miesa Mielonego z Fetą.

Roladki z Mięsa Mielonego z Fetą. Składniki: 300g. mięsa mielonego/szynka, łopatka/ 1 jajko 150g sera fety bułka tarta sól pieprz olej do smażenia   Przygotowanie:   Zmielone mięso mieszamy z jajkiem doprawiamy solą, pieprzem na jednolitą masę. Jeśli konsystencja jest nie odpowiednia dodajemy trochę bułki tartej . Mięso dzielimy na 4-6 części w zależności od tego jak duże mają być roladki. Teraz każdą porcję rozpłaszczamy tak by powstał zgrabny kwadrat. Rozdrobnioną wcześniej fetę rozsmarowujemy na mięsie  na 3/4 długości. Tak przygotowane zwijamy w rulonik  podobne jak robi się sushi i doprze zagniatamy miejsca połączeń  by się nie rozpadły podczas pieczenia. Najlepiej zwijać na foli przeźroczystej, nie kleją się i lepiej się zwijają. Tak przygotowane obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Zamiast roladek można przygotować inne kształty a  fetę zastąpić innym serem . Smacznego.