Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z września 10, 2016

Pulpety w Ostrej Salsie Pomidorowej

Składniki:   500g mielonego mięsa wieprzowego może być drobiowe bułka tarta 2 ząbki czosnku trochę posiekanej pietruszki opakowanie pulpy pomidorowej lub 0,5kg. świeżych dojrzałych pomidorów papryczka chili 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka listków posiekanej bazylii cebula jajko olej do smażenia sól pieprz Przepis:   Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobniutko posiekana cebulą, jajkiem, pietruszką, doprawiamy solą i pieprzem dobrze wyrabiając. Dodajemy bułkę tartą tak by masa po wymieszaniu miała konsystencję z której można formować niezbyt duże kulki. Gdy już pulpeciki są zrobione wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i obsmażamy ze wszystkich stron.Do naczynia z rozgrzanym olejem wrzucamy posiekany ząbek czosnku wlewamy pulpę pomidorową, a jeśli skorzystamy ze świeżych pomidorów, najpierw  pozbywamy ich skóry. Kroimy na mniejsze kawałki dodajemy papryczkę chili rozdrabniamy blenderem i du