Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z września 8, 2016

Italian Chicken z Papryka, Czarnymi Oliwkami i Kaparami

Składniki:    pół kurczaka po pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej łyżka marynowanych kaparów kilka czarnych oliwek łyżeczka słodkiej papryki  ząbek czosnku oliwa sól pieprz    Przepis:   Umytego kurczaka kroimy na dość spore kawałki oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju , wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości.                  Miedzy czasie na patelnię wlewamy chlust oleju dodajemy przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobni posiekany czosnek,  kapary i porwaną lub pokrojoną w różnej wielkości paprykę. Wszystko smażymy na niedużym ogniu aż wszystko zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką paprykę. Jeśli lubimy na ostro można dodać pół papryczki chilli lub trochę ostrej mielonej papryki. Papryka puści trochę soku ale gdyby było za mało można podlać delikatnie wodą.        ...