Składniki: pół kurczaka po pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej łyżka marynowanych kaparów kilka czarnych oliwek łyżeczka słodkiej papryki ząbek czosnku oliwa sól pieprz Przepis: Umytego kurczaka kroimy na dość spore kawałki oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju , wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości. Miedzy czasie na patelnię wlewamy chlust oleju dodajemy przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobni posiekany czosnek, kapary i porwaną lub pokrojoną w różnej wielkości paprykę. Wszystko smażymy na niedużym ogniu aż wszystko zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką paprykę. Jeśli lubimy na ostro można dodać pół papryczki chilli lub trochę ostrej mielonej papryki. Papryka puści trochę soku ale gdyby było za mało można podlać delikatnie wodą. ...