Roladki z Mięsa Mielonego z Fetą. Składniki: 300g. mięsa mielonego/szynka, łopatka/ 1 jajko 150g sera fety bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Zmielone mięso mieszamy z jajkiem doprawiamy solą, pieprzem na jednolitą masę. Jeśli konsystencja jest nie odpowiednia dodajemy trochę bułki tartej . Mięso dzielimy na 4-6 części w zależności od tego jak duże mają być roladki. Teraz każdą porcję rozpłaszczamy tak by powstał zgrabny kwadrat. Rozdrobnioną wcześniej fetę rozsmarowujemy na mięsie na 3/4 długości. Tak przygotowane zwijamy w rulonik podobne jak robi się sushi i doprze zagniatamy miejsca połączeń by się nie rozpadły podczas pieczenia. Najlepiej zwijać na foli przeźroczystej, nie kleją się i lepiej się zwijają. Tak przygotowane obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Zamiast roladek można przygotować inne kształty a fetę zastąpić innym serem . Smacznego.