Składniki: 3 niezbyt duże jędrne cukinie 0,5 kg. mięsa mielonego puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy 3 duże pomidory duża cebula jedna papryczka ostra 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku kilka gałązek pietruszki 200-250g. sera mozzarelli sól pieprz olej Przepis: Umyte cukinie przepoławiamy wzdłuż i łyżka wydrążamy środek. Na patelnię wlewamy kilka kropli oleju wrzucamy posiekana cebulę, czosnek, ostra papryczkę, dodajemy mięso mielone i dobrze podsmażamy. Dodajemy pokrojone drobno pomidory bez skóry i gniazd nasiennych następnie kukurydzę i czerwona fasolę. Wszystko doprawiamy przecierem pomidorowym sola i pieprzem do smaku. Smażymy dokładnie mieszając aż płyny odparuję i farsz zgęstnieje i będzie miękki. Na sam koniec dodajemy drobno posiekana pietruszkę. Teraz napełniamy cukinie farszem, posypujemy startym serem i zapiekamy w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 180C przez 25-30 minut. S