Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z października 30, 2015

Zielona Salsa (Salsa Verde)

Zielona Salsa (Salsa Verde) Składniki:     pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka bazylii 6 filetów anchois 2-3 ząbki czosnku 1 korniszon   1 łyżki octu winnego 1/2 małej cebuli 2 duże łyżki kaparów oliwa z oliwek cytryna sól pieprz       Przepis:     W blenderze rozdrabiamy czosnek, cebulę. Do tego wrzucamy oberwane listki pietruszki, bazylii,  ogórka bez nasion, porwane na kawałki anchois i kapary. Wszystko rozdrabniamy. Dodajemy starta skórkę z cytryny  i ocet. Miksujemy stopniowo wlewając oliwę tak by konsystencja przypominała rzadki majonez. Doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz sokiem z cytryny . Smacznego