Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z lipca 14, 2016

Łosoś w Bekonie - Proste i Szybkie Danie.

  Składniki: 200-300g. fileta z łososia 2 duże plastry bekonu lub szynka Parmeńska Świeży rozmaryn sól pieprz cytryna masło oliwa   Przepis: Fileta z łososia delikatnie doprawiamy sola i pieprzem, posypujemy posiekanym świeżym rozmarynem i zawijamy w bekon. Jeśli ktoś nie lubi bekonu może to być w zastępstwie szynka Parmeńska, wtedy jednak  musimy dodać na patelnie łyżkę masła i kilka kropel oliwy.Tak przygotowana rybę układamy na patelni i opiekamy z obu stron tak by bekon się delikatnie wytopił i zrumienił  na piękny złoty kolor.  Teraz wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 10 min. Tak przygotowany łosoś jest bardzo smaczny i aromatyczny, jeśli ktoś lubi można skropić sokiem z cytryny. Podawać z zielenina np. porwana sałata lodowa lub rukolą. Smacznego.