Pomidorowa Kremowa. Składniki: 500g pomidory świeże lib z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 200ml. śmieteny 1,5l. bulionu lub wywaru jarzynowego pieczywo na grzanki zielenina świeża kolendra może tez być bazylia olej/oliwa sól pieprz Przepis: Do rozgrzanego w garnku oleju dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek. Mieszamy do czasu aż się zeszkli. Świeże pomidory pozbawione skórki rozdrabniamy, dodajemy i zalewamy bulionem. Pomidory z puszki wlewamy bezpośrednio do garnka. Wszystko gotujemy dodając przecier pomidorowy. Gdy wszystko zmięknie miksujemy dokładnie by powstał jednolity krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Pieczywo kroimy na dużą kostkę i podpiekamy na patelni wraz z rozgniecionym czosnkiem tak by było chrupiące. Do niezbyt głębokiej miseczki nalewamy krem pomidorowy na środek nakładamy duży kleks śmietany, dodajemy kilka grzanek i posypujemy