Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z września 8, 2016

Italian Chicken z Papryka, Czarnymi Oliwkami i Kaparami

Składniki:    pół kurczaka po pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej łyżka marynowanych kaparów kilka czarnych oliwek łyżeczka słodkiej papryki  ząbek czosnku oliwa sól pieprz    Przepis:   Umytego kurczaka kroimy na dość spore kawałki oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju , wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości.                  Miedzy czasie na patelnię wlewamy chlust oleju dodajemy przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobni posiekany czosnek,  kapary i porwaną lub pokrojoną w różnej wielkości paprykę. Wszystko smażymy na niedużym ogniu aż wszystko zmięknie. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką paprykę. Jeśli lubimy na ostro można dodać pół papryczki chilli lub trochę ostrej mielonej papryki. Papryka puści trochę soku ale gdyby było za mało można podlać delikatnie wodą.                                         Kurczaka wykładamy na półmisek dodajemy smażone warzywa i dość obficie polewamy s