Składniki:
200-300g. fileta z łososia
2 duże plastry bekonu lub szynka Parmeńska
Świeży rozmaryn
sól
pieprz
cytryna
masło
oliwa
Przepis:
Fileta z łososia delikatnie doprawiamy sola i pieprzem, posypujemy posiekanym świeżym rozmarynem i zawijamy w bekon. Jeśli ktoś nie lubi bekonu może to być w zastępstwie szynka Parmeńska, wtedy jednak musimy dodać na patelnie łyżkę masła i kilka kropel oliwy.Tak przygotowana rybę układamy na patelni i opiekamy z obu stron tak by bekon się delikatnie wytopił i zrumienił na piękny złoty kolor. Teraz wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 10 min. Tak przygotowany łosoś jest bardzo smaczny i aromatyczny, jeśli ktoś lubi można skropić sokiem z cytryny. Podawać z zielenina np. porwana sałata lodowa lub rukolą. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz