Naleśniki z Pesto z Rukoli i Mozzarellą, Składniki: 2 jajka szklanka mąki szklanka mleka sól, pieprz marchewka obgotowana mozzarella garść tartego parmezanu ząbek czosnku 1/3 szklanki orzechów piniowych podrumienionych delikatnie na patelni oliwa porcja rukoli woda mocno gazowana Przygotowanie: Mieszamy mąkę z mlekiem, jajkami,wodą gazowaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dobrze mieszamy. Gdy za rzadkie dodajemy maki. Rozgrzewamy patelnię i na niewielkiej ilości oleju smażymy niezbyt grube naleśniki. Do blendera wkładamy umyta rukolę, rozgnieciony czosnek, orzeszki, wlewamy oliwę i miksujemy .Pod sam koniec dosypujemy parmezan, sól, pieprz i już tylko lekko mieszamy.Do naleśników wkładamy pokrojoną mozzarelle zwijamy lub składamy w kopertę i zapiekamy by ser się rozpuścił.Wykładamy na półmisek polewamy pesto i ozdabiamy pokrojoną marchewka kilkoma całymi orzeszkami i listkami rukoli .Smacznego.