Pieczarki Faszerowane. Składniki: 10 dużych świeżych pieczarek 30 dkg. szynki 30 dkg. startego sera 3 łyżki masła oliwa sól, pieprz 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej mała cebula szczypiorek Przygotowanie: Czyścimy pieczarki i oddzielamy od nich nóżki .Nie myjemy w wodzie by nie nasiąkły same mają sporo wilgoci w sobie.Drobniutko siekamy cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie i dodajemy posiekane nóżki i ze dwie całe pieczarki wyciśnięty czosnek i posiekaną szynkę. Smażymy na gorącej patelni by odparować nadmiar wody. Po wystudzeniu dodajemy bułkę tartą, posiekany szczypiorem doprawiamy solą i pieprzem.Kapelusze solimy i nakładamy farsz, trochę masła na środek i posypujemy startym serem.Gotowe wkładamy do naczynia i smażymy w piekarniku w temp.180C przez ok.25 min. Są pyszne na ciepło.