Pyszny Kotlet Jajeczny z Salsą. Składniki: 8 świeżych jajek ugotowanych na twardo 2 jajka surowe 1 duża cebula pęczek szczypiorku lub cebuli dymki, może też być kolendra bułka tarta sól pieprz oliwa lub olej do smażenia 1 mała czerwona cebula 1 papryka 4 pomidory Przepis: Ugotowane i wystudzone jajka obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wbijamy dwa surowe jajka, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i wcześniej posiekaną drobno i podsmażoną cebulę. Wszystko dobrze mieszamy dodając trochę bułki tartej w/g uznania. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy zgrabne kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Salsa: Niezbyt drobno siekamy czerwoną cebulkę paprykę i pomidory wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Wszystko mieszamy skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku. Kotleciki podajemy z salsą ale smakuję też idealnie z ziemniakami podpiekanymi jak