Placki z Cukinii. Składniki: 2 średnie cukinie 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mleka a najlepiej jogurtu 3-4 łyżki mąki 2 duże łyżki posiekanego kopru olej do smażenia sól pieprz Przepis: Umyte cukinie należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy mieszamy i po chwili odciskamy z nadmiaru wody. W misce mieszamy mąkę, jajka, mleko. Dodajemy posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, odciśniętą cukinię i wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek i jeśli trzeba doprawiamy do smaku. Na rozgrzany na patelni olej nakładamy masę i formujemy zgrabne placuszki. Smażymy w niezbyt wysokiej temperaturze tak by się nie przypaliły na złoty kolor z obu stron. Wielkość i kształt jest dowolna. Ja smażę na patelni jeden duży nieforemny placek. Po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu można podawać. Wspaniale smakuje ze śmietaną jak również z sosami, gulaszem itp. Smacznego