Ryż z Warzywami Delikatny Lekkostrawny. Składniki: 200g ryżu 2 torebki 2 małe marchewki 150g. groszku mrożonego lub świeżego 150g. kukurydzy 1 cebula średnia 1/2 czerwonej papryki łyżka ostrej papryki posiekana kolendra pieprz olej lub oliwa sól Przepis: Ryż gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu pamiętając jednak by był jeszcze lekko twardy. Marchewkę, paprykę, cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy kukurydzę, groszek zielony i jeszcze chwilę podsmażamy. Gdy warzywa zmiękną dodajemy ryż, doprawiamy papryką ostrą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy, tak by smaki się połączyły. Przed podaniem posypujemy posiekaną świeżą kolendrą. Idealnie smakuje na gorąco i na zimno. Można też podawać np. z grilowanym kurczakiem. Smacznego.